wtorek, 16 lipca 2019

Kilka wygranych w ostatnich miesiącach

W ostatnim czasie miałam ograniczony czas zaglądać na bloga i dodawać nowe posty, ale teraz powracam na dobre i będę starała się być na bieżąco. W ostatnich miesiącach wygrałam kilka fajnych nagród, więc warto startować w konkursach, wiadomo nie zawsze się udaje, ale trzeba próbować.

Pierwsza wygrana od Seko bardzo lubię ich produkty, więc ucieszyła mnie ta nagroda:

 

SEKO SA to wiodące polskie przedsiębiorstwo przetwórstwa rybnego. Firma powstała w 1992 roku w Porcie Rybackim „Dalmor" w Gdyni, a w 1995 roku została przeniesiona do Chojnic. Nowoczesny zakład firmy ma obecnie powierzchnię 16 tys. m2.

W ofercie SEKO SA jest ponad 200 pozycji asortymentowych w 17 kategoriach. Są to marynaty, mrożonki, pasty, sałatki i konserwy przygotowane głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z certyfikowanych łowisk Islandii, Norwegii, Danii, Niemiec i Kanady. 
 
 
 
 
Kolejna nagroda od Milki z loterii paragonowej 5 termosów z autografami skoczków. Na zdjęciu widoczne tylko 3 ponieważ 2 zostały od razu rozdane.
 
 
Kolejna nagroda od Red Bull
 
 

Mój Przepis:

gulasz wołowy:

Składniki:


600-700g mięsa wołowego
3 cebule
40 dag pieczarek
1 czerwona papryka
1 ząbek czosnku
600 ml bulionu
1 łyżka koncentratu
skórka otarta z połowy cytryny
majeranek, kminek, papryka słodka (po łyżeczce)
papryka ostra, chili (po 2 łyżeczki)sól i pieprz do smaku

Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na dość spore kawałki.
Obieramy cebule i siekamy je w piórka pieczarki również obieramy i kroimy w kostkę.
Rozgrzewamy olej w garnku i wrzucamy cebule oraz pieczarki. Gdy się zeszklą dodajemy mięso, mieszamy i smażymy kilka minut aż wołowina zbrązowieje.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i trochę bulionu (tak, by zakrył wszystkie składniki), mieszamy.
Odstawiamy na wolny ogień, a po ok. 15 minutach dolewamy pozostały bulion i ponownie mieszamy.
Po kolejnych 30 minutach dodajemy paprykę pokrojoną w paski.
W międzyczasie obieramy czosnek i bardzo drobno siekamy.
Skórkę z cytryny, czosnek, kminek, chili, majeranek i obie papryki mieszamy dokładnie ze sobą i dodajemy do mięsa. Mieszamy całość, cały czas gotując.
Gdy mięso będzie miękkie, doprawiamy solą i pieprzem.
 
 


 
 Firma Aviko powstała ponad 40 lat temu (w 1962 roku) w Holandii jako wspólna inicjatywa grupy rolników z regionu Achterhoek. Od tego czasu przeobraziła się w międzynarodową organizację, z 12 fabrykami w Europie i Chinach i ponad 20 przedstawicielstwami handlowymi. Produkty pod marką Aviko docierają obecnie do ponad 100 krajów, na wszystkich kontynentach!
 
Kolejna nagroda od 
Adrian fabryka rajstop z konkursu na wielkanocną pisankę, którą wykonałam metodą malowanie lakierami do paznokci na wodzie.




Loteria Żywca wygrany bon do empiku 30 zł, a także 2 kupony na zniżkę 10 zł do empiku




Wymiana bonu do empiku na grę planszową Kalambury


1 komentarz: