Coś szybkiego, a zarazem dobrego. Przepis znalazłam kiedyś w internecie. Przekąska jest prosta w wykonaniu nadaje się nie tylko na śniadanie czy kolację, ale także spokojnie może zastąpić obiad, ponieważ jest dość sycąca.
Zapiekanka z chleba tostowego
Składniki:
- 6 szt. chleba tostowego
- 6-9 szt. jajek
- 1 szt. papryki czerwonej
- 1 mała cebula
- 200 g szynki
- 1/3 szkl. szczypiorku posiekanego
- 1 szkl. sera żółtego
- szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
W formie do pieczenia układamy chleb tostowy.
W dużej misce mieszamy jaja dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę, szynkę, szczypiorek,
ser starty na tarce o grubych oczkach, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Powstałą mieszanką zalewamy chleb w formie i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz