środa, 1 sierpnia 2018

Coś szybkiego na kolację i nie tylko

Coś szybkiego, a zarazem dobrego. Przepis znalazłam kiedyś w internecie. Przekąska jest prosta w wykonaniu nadaje się nie tylko na śniadanie czy kolację, ale także spokojnie może zastąpić obiad, ponieważ jest dość sycąca.



Zapiekanka z chleba tostowego


Składniki:
  • 6 szt. chleba tostowego
  • 6-9 szt. jajek
  • 1 szt. papryki czerwonej
  • 1 mała cebula
  • 200 g szynki
  • 1/3 szkl. szczypiorku posiekanego
  • 1 szkl. sera żółtego
  • szczypta soli i pieprzu

Wykonanie:


W formie do pieczenia układamy chleb tostowy.
W dużej misce mieszamy jaja dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę, szynkę, szczypiorek, ser starty na tarce o grubych oczkach, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Powstałą mieszanką zalewamy chleb w formie i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz